First problem with my SH150

Take a moment to introduce yourself, it is required to make at least one post as a new member,members with no posts will be automatically deleted after 2 days.
Post Reply
randomnoise
Member
Posts: 2
Joined: Tue Jun 11, 2019 2:00 am

First problem with my SH150

Post by randomnoise » Tue Jun 11, 2019 2:08 am

Hi everyone,

Had my SH150 for about a year now and love it.

However, after a ride last night, I tried it again this morning and it seems to be dead in the water...no lights, no nothing.

I moved the start switch to try and turn it off and on, but now it seems stuck at 6 o'clock...that is, pointing straight down...and it won't move either left or right.

No lights, no click, no noise, no go...any ideas...??

Thanks in advance.

User avatar
TommyXP
Staff
Posts: 1275
Joined: Sun May 15, 2011 6:49 am
Location: Marine City, Michigan

Re: First problem with my SH150

Post by TommyXP » Thu Jun 13, 2019 8:23 am

If the ignition switch isn't functioning properly, it could be the ignition switch?
Do you have a Factory Service Manual to help you along your way?
Freedom is not something you are given. Its something you take.

lazyguy
Member
Posts: 70
Joined: Tue Aug 13, 2013 3:15 am
Location: Lehigh Valley Pa.

Re: First problem with my SH150

Post by lazyguy » Thu Jun 13, 2019 5:47 pm

could be you pushed in the assembly and locked front forks, try moving the handlebars as you turn the key.

User avatar
TommyXP
Staff
Posts: 1275
Joined: Sun May 15, 2011 6:49 am
Location: Marine City, Michigan

Re: First problem with my SH150

Post by TommyXP » Fri Jun 14, 2019 3:17 am

Good idea!
Freedom is not something you are given. Its something you take.

randomnoise
Member
Posts: 2
Joined: Tue Jun 11, 2019 2:00 am

Re: First problem with my SH150

Post by randomnoise » Wed Jun 19, 2019 6:31 pm

Thanks everyone for the replies - appreciated.

Its a 2017 model, so no key, has key-less start.

Tried removing the battery from its location under the floor to see if I can jump start it off a handheld jump starter, but cannot find a way to get it out of the housing.

Have taken off the bracket and removed the fuse box case, as that was impeding it, but cannot get it to lift out.

Any other suggestions...??

Also I dont have the manual as I bought it second hand with only 4000 kms on it.

So any service manuals for a 2017 SH150i appreciated.

User avatar
TommyXP
Staff
Posts: 1275
Joined: Sun May 15, 2011 6:49 am
Location: Marine City, Michigan

Re: First problem with my SH150

Post by TommyXP » Thu Jun 20, 2019 4:08 am

I am not familiar with the 2017 set-up nor the 'high' tech frills they burdened the basic design with. I strongly recommend the investment in THE Factory Service Manual for your $pecific bike. It never comes with a new bike and MUST be found and purchased IF you want to sanely tinker with your own ride. We have the 2010 Factory Service Manual available but it 'might' only be of some use in regard to certain mechanical systems.
Freedom is not something you are given. Its something you take.

Post Reply